Nieuws

Nieuwe versie Internet.nl met aanvullingen HTTPS-test

Vanaf vandaag staat er een nieuwe versie van Internet.nl online. Deze versie bevat verbeteringen en aanvullingen, met name voor het HTTPS/TLS-onderdeel van de websitetest.

Internet.nl met Thuiswinkel.org bij Tek Tok late night (3 nov)

Alle domeinnamen die het Thuiswinkel-keurmerk dragen zijn getest met Internet.nl op ondersteuning van moderne internetstandaarden. Gerben Klein Baltink zal de resultaten presenteren tijdens Tek Tok late night op dinsdag 3 november 2015 van 19.00 tot 22.30 in het Paard van Troje te Den Haag. Toegang is gratis!

DMARC masterclass: authenticatie van de afzender is noodzaak geworden

Het Platform Internetstandaarden organiseerde een DMARC masterclass. De hoofdspreker was Tim Draegen, een van de bedenkers van de DMARC-standaard en mede-oprichter van dmarcian.com. Hij betoogde dat de invoering van DKIM, SPF en DMARC niet alleen nuttig is maar inmiddels ook noodzaak is geworden.

Website Internet.nl drukbezocht na Cybertop

De website Internet.nl is gisteren op de internationale Cybertop in Den Haag gelanceerd. Op Internet.nl kunnen bezoekers hun internet-verbinding, webserver en mail-domein testen op het gebruik van moderne internetstandaarden. De website werd na de lancering gelijk al veel gebruikt. In een halve dag waren er meer dan 5000 unieke bezoekers.

Blog Gerben Klein Baltink: Het internet is van ons allemaal

Gerben Klein Baltink is werkzaam als ondernemer, zowel op het gebied van digitale veiligheid (MKB Cyber Advies Nederland) als op het gebied van moderne technologie (Trefecta Mobility). Zijn grote passie is het leggen van verbindingen tussen verschillende mensen, organisaties en disciplines. Als kwartiermaker voor het Platform Internetstandaarden probeert hij nut en noodzaak van de geselecteerde standaarden bij een breed publiek duidelijk te maken.